Vadászruházat - szerdahelyivadaszbolt.hu

VADÁSZRUHÁZAT

Vadászruházat. A különböző vadászati módokhoz és stílusokhoz elengedhetetlen a széleskörű vadászruházat kínálata.

Szükséges-e a vadászathoz a vadászruházat?

Véleményünk szerint a válasz igen. Miért is ne lenne így? Ha életünk bármelyik területét nézzük, megfigyelhetjük, hogy minden tevékenységhez tartozik megfelelő ruházat.

Elmondtuk több alkalommal, hogy a vadászat egy életstílus. Az pedig teljesen természetes, hogy ha életstílusról beszélünk, úgy ahhoz mindenképpen hozzá tartozik a megfelelő megjelenés.

Nem azt akarjuk ezzel sugallani, hogy csupán a külső megjelenés miatt szükséges a megfelelő vadászruházat. Fontos a praktikum és kényelem figyelembevétele. Ez mindkettő fontos szempont.

Miután gyakorló vadászok vagyunk, így szakértőként állíthatjuk, hogy fontos odafigyelni arra, mit viselünk vadászat közben.
A vadászat az nem egy kapkodós tevékenység. Bizony előfordul, hogy hosszú órákon keresztül kell várnunk a vadra. Teljesen mindegy, hogy gyalogolunk, vagy türelmesen egyhelyben várakozunk, a nem megfelelő ruhában egyiksem igazán komfortos.

Azonban nem csak a kényelem számít. Lehet hideg, amikor valaki fázik, vagy eshet az eső, átnedvesedik a ruha. Ezekben az esetekben lelassulhatnak reflexeink. Ez pedig nagymértékben befolyásolhatja a vadászat eredményét.
Nos, következtetésként elmondhatjuk, hogy a megfelelő vadászruházat hatással van a vadászat eredményességére.

Mint ahogy a megfelelő vadászfegyver kiválasztásának, úgy a megfelelő vadászruházatnak is fontos szerepe van.
Minden különböző típusú vadászatnak megvannak a maga speciális ruhadarabjai. Ezen túlmenően az adott évszak is meghatározza a vadászöltözéket.

A Szerdahelyi vadászboltban mi nem csak a vadászati módokat és stílusokat vesszük figyelembe vadászruházatunk kollekciójának összeállításánál, hanem tudunk megfelelő ruházatot biztosítani az olyan speciális vadászatokra is, mint például a magashegyi vagy az afrikai vadászat.

Minden esetben ajánlott a réteges öltözködés.

A Szerdahelyi vadászboltban kollégáink magasfokú szakmai képzettséggel rendelkeznek, így megfelelő módon tudnak segíteni a sikeres választásban.

Figyeljünk a megfelelő aláöltözetre!

Az aláöltözet választásánál fontos, hogy aktív vagy passzív (les, disznóhajtás) vadászaton veszünk részt. Az aktív vadászatnál az a fontos, hogy a gyaloglás során keletkező párát elvezesse a testről, hogy ne nedvesedjen át a ruházata. A passzív vadászatnál pedig a test melegen tartása a cél.

Fontos vadászruházat középső rétege is.

Ennek a kiválasztása attól függ, mennyire szeretné melegen tartani magát a vadász vadászat közben.

Középső rétegnek leginkább egy inget és egy fleece pulóvert javaslunk. Ennek a rétegnek is rendelkeznie kell a nedvesség elvezetésének képességével.

Végül a vadászruházat külső rétege

Ez a réteg kettős funkciót lát el. Egyrészt megtartja a test által kibocsátott hőt, másrészt védelmet nyújt a külső hőmérséklet, a szél, illetve a csapadék ellen.

Ezekből a funkciókból következik, hogy a kabátnak vízállónak, és megfelelő lélegző képességűnek kell lennie.

Kínálatunk a Szerdahelyi vadászboltban

Mint ahogyan minden területen, itt is a prémium kategóriát részesítjük előnyben.

Üzletünkben a legjobb márkák szerepelnek a kínálatban:

Mindezeket természetesen megtalálhatják honlapunkon, de üzletünkben készségesen állunk rendelkezésükre a megfelelő ruházat összeállításban.