Kereső Távcső - szerdahelyivadaszbolt.hu

KERESŐ TÁVCSŐ

A keresőtávcső más területeken is használatos, de a vadászatnak mindenképpen elengedhetetlen kelléke. Optimális megoldás a távoli vadak megfigyelésére.

Mi az a keresőtávcső?

A keresőtávcső, amint a nevéből is következik, távoli tárgyak megfigyelésére, keresésére, felnagyítására szolgáló eszköz.

Ma már a vadászat elengedhetetlen tartozéka a keresőtávcső. E nélkül már elképzelhetetlen, hogy egy vadász terepre menjen.

Amióta az első távcsövek megjelentek elképesztő méretű technikai változások, fejlesztések történtek. Ez a rohamléptékű fejlődés természetesen a technika minden területén megfigyelhető, így a keresőtávcsövek esetében is.

A keresőtávcső, amiről már elmondtuk, hogy a vadászat elengedhetetlen kelléke, mára már megközelíti az átlagember számára felfoghatatlan kategóriát. Nincs már jelentősége annak, hogy nappal vadászunk, vagy ezt éjszakai sötétségben tesszük, ugyanis a ma kapható keresőtávcső különféle változatai között megtalálható az éjjellátó verzió is.
Figyelni kell azonban arra, hogy az éjjellátó verzió csak önmagában használható, fegyverre felszerelni tilos.

Az előzőekben említett elképesztő fejlesztések másik nagy csodája, hogy néhány gyártó keresőtávcsöve már arra is képes, hogy bemérje a keresett tárgy, vagy vad távolságát, és megjelenítse a technikai adatokat is. Mindez egy lézeres technika segítségével vált megoldhatóvá.
Ez a lehetőség nagy jelentőséggel bír abban, hogy az elejtendő vad távolságát megállapíthassuk és pontos lövést tudjunk leadni.

A Szerdahelyi vadászboltban az alábbi gyártók keresőtávcső típusai közül választhatnak a hozzánk betérő vásárlók: