Vadászbolt - szerdahelyivadaszbolt.hu

VADÁSZBOLT

Mit is jelent számunkra a vadászbolt? Egy egyszerű üzlet? Egy vadászati kiegészítőket árusító hely? Egy jó vadászbolt szerintünk ennél jóval több.

Egy sikeres vadászat háttere a jó vadászbolt

Mindannyian tudjuk, hogy a legősibb emberi tevékenységek egyike a vadászat. Még nem is létezett vadászbolt, amikor a vadászatnak kialakultak a maga szabályai.

Az emberiség történetében nagyon sokszínű vadászati kultúra alakult ki. Természetes, hogy a vadászatra vonatkozó szabályok is folyamatosan követték a változásokat.

Nagyon bölcs mondás, hogy a vadászatot a jog engedélyezi és az etika fogadtatja el.
Számunka, akik egy vadászboltot üzemeltetünk, a vadászat egy életérzés. A vadászbolt elindítása óta ez az alapelvünk, vagyis, hogy az erkölcs igen fontos tényező a vadászatban. Az emberi civilizáció fejlődésével, a kultúra változásával átalakultak a vadászat etikai szabályai és megszületett a vadász etikett.

Írtuk már, hogy számunkra életérzés a vadászat. Emellett kiemelten fontosnak tartjuk a törvények betartását.
Számunkra a vadászbolt nem csupán egy üzlet. A Szerdahelyi vadászbolt egy olyan etikus közösségi tér is, ahol a vadászat kedvelőin kívül mindazok megismerkedhetnek a vadászat által nyújtott élményekkel, akik még csak most találkoztak ezzel a szenvedéllyel.

Nálunk lehetőség van megismerni a vadászathoz szükséges kellékeket, azok tulajdonságait, működését, valamint azokat a kiegészítőket, amelyek kényelmessé teszik a vadászatot.

Munkatársaink szakértő tudással segítik a hozzánk betérőket. A Szerdahelyi vadászbolt egy családi vállalkozás, mely 1999-ben indult. Több éves vadászati és koronglövészeti múlttal rendelkezünk. Tulajdonosként Szerdahelyi András azzal növeli szakmai tekintélyünket, hogy a koronglövészet terén többszörös Világ- és Európabajnoki címet szerzett. Mindazt a tapasztalatot, amivel rendelkezünk, szívesen megosztjuk vásárlóinkkal. Mindnyájunk szenvedélye a vadászat, és mi ezt az érzést szeretnénk a hozzánk betérőkkel megismertetni.

Mi az a vadásziasság,

Vadásziasság minden olyan tárgy, eszköz, cselekedet, viselkedési norma, amely egy igazi vadász életformájához tartozik.

Ez az életforma függvénye természetesen a vadász tudásának, szakmai felkészültségének, valamint emberi tulajdonságainak. Az emberi tulajdonság eleve adott, de a tudást és a szakmai felkészültséget el kell sajátítani.
Ez mind a vadászat során szerzett tapasztalat folyamán alakul ki minden vadászban, de fontosnak tarjuk ezt a tanulási folyamatot elősegíteni.

Összegezve az eddigieket, a vadásziasság az erény, és egy megkülönböztetett érték mind az egyén, mind a társadalom szintjén.

A Szerdahelyi vadászbolt a következő alapelveket vallja a vadászattal kapcsolatban:

  • alapvető a természetért érzett felelősség,
  • fontos a hozzáértés és a szaktudás,
  • az állatok méltóságának tiszteletben tartása,
  • az önmérséklet és az önfegyelem,
  • a vadnak való esély megadása,
  • a hagyományápolás, és nem utolsó sorban
  • a biztonság elve.

Úgy éreztük, hogy fontos ezeket megosztani Önökkel, de nem csupán elméleti dolgok, amit a vadászbolt nyújt a vásárlóinak, hiszen boltként üzemelünk. Termékkínálatunkban megtalálhatóak a különböző vadászfegyverek, a vadászlőszerek, különböző prémium kategóriás céltávcsövek, vadászruházat.

Túrázást kedvelő vásárlóink is széleskörű termékskálából válogathatnak.